Banner

Natuur rondom ons

Buggenhout bos

Het grootste loofbos van Oost-Vlaanderen, gelegen op korte afstand van het verblijf. U kunt er rustig wandelen, een spelletje golfen of tennissen, fietsen, ... Heel wat bospaden zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers! Zij, die aan de conditie willen werken, kunnen de fit-o-meter lopen. U vindt in het bos ook een arboretum met hopen informatie over de verschillende boomsoorten en struiken.

Aan de rand van het bos staan een aantal gezellige taveernes, waar u tot rust kunt komen en waar de kinderen in een speeltuin kunnen spelen. Wanneer u in het bos wandelt, vergeet dan niet even te stoppen aan onze mooie boskapel. Meer info vindt u op onderstaande link.

» www.terpalen.be

Lippelo bos

Dit oude parkbos rond het kasteel

De Dries

In Opdorp vindt u de grootste en mooiste Dries van Vlaanderen, beplant met lindebomen en tijdens de lente gekleurd door meer dan 200.000 paasbloemen. Op dit 3ha dorpsplein worden vele evenementen gehouden. Zo kunt u slenteren op een gezellige kerstmarkt, de jaarmarkt en verschillende openluchttentoonstellingen.

De Schelde

Al fietsend of wandelend genieten van de natuur met al zijn aspecten... Misschien herkent u wel een stukje natuur uit de TV serie

» www.scheldeland.be
» www.tov.be