Banner

Cultuur

Opdorp, De Dries

De Dries is het grootste driehoekig, groene plein van Vlaanderen. Op de drie hoeken bevinden zich de kerk en de pastorij, het oude gemeentehuis en het oude klooster. Indien gewenst is een bezoek aan de kerk onder leiding van de gastheer mogelijk.

» www.opdorp.be

Ter Palen

Deze heemkring wil het verleden van Buggenhout en zijn bevolking opsporen. Zo wil men de inwoners van nu aan de toestanden en gebeurtenissen van vroeger laten herinneren. U kunt de heemkring een bezoekje brengen tussen 14u en 17u, elke laatste zondag van maart tot oktober. De heemkring is gevestigd in het kasteel van Opdorp, Vekenstraat 1. Dit kasteel zal u misschien herkennen uit de serie

» www.terpalen.be

De Pit

In ons prachtig cultuurcentrum kunt u genieten van tal van optredens. Het programma kan geraadpleegd worden op onderstaande link.

» www.buggenhout.be

Dendermonde, Ros Beiaardstad

In deze oude stad, op 10 km van ons gelegen, vindt u de lakenhalle en het belfort (nu stadhuis), het vleeshuis, een prachtig begijnhof en tal van kleine bezienswaardigheden. Jaarlijks is er de Reuzenommegang, een traditie sinds de Middeleeuwen.

» www.dendermonde.be

Fort van Breendonk

Het fort heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens beide wereldoorlogen. Dit historische monument is nu toegankelijk voor het publiek. Zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.

» www.breendonk.be